Actiunea Megaminului in ficat

Megamin Activ şi acţiunea lui în afecţiuni ale ficatului

ficatFicatul este un organ unic, cel mai mare şi mai greu din corpul nostru. El îndeplineşte peste 500 de funcţii vitale. Activitatea lui se aseamănă cu cea a unei fabrici. Toxinele din sânge sunt eliminate în ficat şi procesate de acesta, germenii sunt distruşi, alimentele sunt transformate în nutrienţi. Ficatul controlează nivelul glucozei, proteinelor şi hormonilor. Dacă el nu îşi îndeplineşte una din funcţii, sănătatea organismului este pusă în primejdie.
Iată de ce nu trebuie să abuzăm de activitatea ficatului şi trebuie să-l protejăm. Bolile ficatului merg de la o infecţie medie la boli cronice care sfârşesc cu insuficienţă hepatică. Una dintre cele mai cunoscute boli este hepatita, o inflamaţie a ficatului, de cele mai multe ori provocată de viruşi. Hepatita virală B şi hepatita virală C duc adesea la ciroză şi cancer hepatic.
Zeolitul este cel mai indicat hepatoprotector datorită proprietăţii lui de a capta toxinele din organism care nu mai ajung la ficat pentru a fi procesate. După o perioadă de şase săptămâni de administrare a câte 6 capsule pe zi, dispare oboseala şi flatulenţa şi se reduc considerabil valorile GOT, GPT, Gama GT şi bilirubina.
Zeolitul are o bună influenţă în hepatitele virale de tip B şi C, în cazul cirozei, când se ajunge la o recuperare evidentă a simptomelor legate de ascită. Ascita reprezintă acumularea de lichid în abdomen, principala cauză fiind ciroza hepatică. Prin acţiunea sa de neutralizare a radicalilor liberi, precum şi a capacităţii de preluare a toxinelor, zeolitul reduce semnificativ procesul de apariţie a fibrozei hepatice, care este responsabilă de presiunea creată în vena portă şi, implicit, de apariţia lichidului de ascită. Cu ajutorul zeolitului, procesul de regenerare a celulei hepatice este mai rapid, ajutând organismul să economisească energia pe care ar fi consumat-o pentru procesele de regenerare a structurilor celulare distruse.